Ha mort un altre monjo de Montserrat: “P.Pere Crisòleg M. (Antoni) Picas i Fíguls”. Als 90 anys d’edat, 63 de professió monàstica i 57 de sacerdoci. En llegeixo l’esquela a La Vanguardia. A un blog sobre els Fígols llegeixo un breu escrit sobre ell, era de Sitges: “L’Antonet Picas Fígols, conegut com el “pare Crisòleg”, és un eclesiàstic benedictí originari de Sitges que resideix al Monestir de la Mare de Déu de Montserrat. El seu germà era el fuster i folklorista Salvador Picas Fígols, fill il.lustre de Sitges”.

També trobo un escrit al respecte de Josep M. Soler, publicat al butlletí del Casino Prado de Sitges per Josep M. Soler, de L’Eco:

“Al Monestir de la Mare de Deu de Montserrat, no ho sabíeu?, hi ha un monjo de tota la vida que és
pradista. Es va destapar quan li vam presentar al president de la centenària societat sitgetana, el
senyor Francesc, al qual vam acompanyar junt amb la seva senyora Lourdes. Que en va estar de content, amb abraçades i tot, l’Antoni Picas i Figols, que va rebre en el seu ingrés a Montserrat el nom de Reverend Pere Crisòleg, va dir que sempre mentre visqués recordaria aquest moment. Jo, en Josep Manel Soler, retirista de sempre i soci nº. 6 del Prado, em vaig emocionar davant de la sencillessa inefable de l’Antonet Picas, aquest sitgetà pradista que resa davant la Verge, per tots nosaltres. Josep M. Soler”