No em va agradar veure Macià Alavedra i els altres detinguts emmanillats i recollint la bossa de plàstic blava amb la seva roba. Els estan jutjant i si es demostra que són culpables aniran a presó però ¿calia que anessin emmanillats i que així apareguessin davant l’opinió pública? Ho vaig comentar amb les persones que tenia a la vora en aquell moment, però em van rebatre l’argument: “Si es fa sempre així, ells també”. 

Fa uns dies un amic em va recomenar comprar de tant en tant el diari El Mundo, em deia: “hem d’aprendre d’ells, van amb més mala llet però amb arguments intel·ligents”. I avui m’ha semblat un dia adequat per fer-ho, per variar una mica i per veure com ho explicaven. I mireu per on, el rotatiu de Pedro J. Ramírez ve a dir el mateix que jo en el seu editorial d’avui. Amb l’afegit que ho fa com aprofitant per carregar contra Garzón, diu El Mundo:

 “Dejando al margen el hecho de que existen serias dudas sobre la competencia del juez Garzón en este asunto y, por tanto, la pertinencia del traslado a Madrid… (···) Siempre hemos defendido en este periódico que la Justicia tiene que ser implacable con los delitos de corrupción y hace pocos días propugnábamos el endurecimiento de las penas. Pero ello no es contradictorio con estar en contra del linchamiento público de las personas cuando su detención se convierte en un espectáculo, como ha venido sucediendo en los últimos meses”.

En tot cas, aquesta discussió queda ja en segon pla davant l’implacable realitat que Bartomeu Muñoz, Luis García àlies Luigi, Manuel Dobarco, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra passaran avui la seva segona nit a presó.

No hi ha cap article relacionat.