Dissabte al migdia es va inaugurar a la plaça Vila de Madrid el nou espai de divulgació de la Barcelona romana. No sé si heu tingut temps de passar-hi, el primer cap de setmana va ser gratuït i a partir d’ara l’entrada al recinte costarà 2 Euros, excepte els diumenges a la tarda que si ho tinc ben entès serà gratuït.

 

Es visita l’espai de les tombes, al que s’accedeix per una rampa des de la plaça, i la saleta interior, on hi ha una interessant i ràpida explicació sobre Barcino: la Via Augusta, l’organització del territori, els rituals d’enterraments…

 

Impressiona bastant veure exemples de sepultures, com la d’una nena de 3 anys: “portava un braçalet amb una campaneta i dues fitxes de joc. La campaneta tenia un caràcter protector”. A l’exterior les tombes van acompanyades d’una detallada explicació i l’espai s’ha decorat amb plantes mediterrànies.

 

La veritat és que ha quedat molt bé, és de suposar que ho podran mantenir amb el nivell estètic i higiènic que el nou centre requereix. Cert però que tot plegat contrasta amb la presència constant d’un grup de vagabunds davant de  l’Ateneu, són rodamóns en situació de gran degradació física i diria que humana, visualment i èticament et fa sentir bastant incòmode. 

Per cert, del nou centre també surten  visites en grup de tot el que és la Via Sepulcral romana de Barcelona, per 7€ fas tot el recorregut. Vaja, que us recomano que hi aneu i tafanegeu, val la pena. Suposo que els veïns estareu bastant d’acord amb el que dic, oi?

No hi ha cap article relacionat.