Si aneu als comentaris del post de sota veureu que el debat sobre els nous contenidors de Barcelona ha estat ben viu. En general el nou conenidor de rebuig és ben rebut. Alguns (en Hawer) no entenen perquè s’ha deixat perdre la marca BCNeta amb la nova contracta, i més encara quan s’ha substituït per una de ben rara com “gestió de residus”. D’altres (l’ie) ens expliquen que aniran a Abacus a veure si ja tenen recipient per afegir la brossa orgànica a les escombreries.  En Ferri ve a dir que aprofitem el moment, ara que són tan nous i nets! Però estarem d’acord que un dels comentaris és especialment destacable, el d’en Jonhy Jo que reprodueixo a sota. Una de les coses de les que es queixa és que els contenidors d’orgànica siguin més petits que els de rebuig, diu que no té cap sentit. A ell li dedico la foto que he fet aquest matí dels contenidors de Sitges, que a diferència dels de Barcelona són tots de la mateixa o de semblant mida, petita o mitjana. Diria que els de Sitges no són de Ros Roca sinó de Nord Engineering, o al menys és l’adhesiu que porten.

Deia en Johny Jo: 

“Ja fa temps que vivim a la Barcelona del disseny i ara també els contenidors han caigut al parany. Són contenidors de disseny però no de-seny. Està molt bé que millorin el mecanisme d’apertura o l’accessibilitat. Però calia canviar-los tots? Els cost és descomunal i em temo que, en el cas de molts contenidors de paper, vidre i envasos, que estaven en bon estat i no requereixen de cap mecanisme, era innecessari. D’altra banda dues reflexions:

1. Si, com diuen els experts, el rebuig és la fracció minoritària dels residus, perquè els gestors s’encaparren en instal·lar més quantitat de contenidors d’aquesta fracció que de les altres? I a més, perquè aquests són més grans que els de la fracció orgànica, quan aquesta és també una fracció de la que es generen més residus que del rebuig?

2. I, si de debò volen que tothom faci recollida selectiva, per què encara s’instal·len contenidors de rebuig separats dels de recollida selectiva i, sovint, són més propers als ciutadans que aquests? Tots sabem que la comoditat és un factor decisiu a l’hora de reciclar i si tenim el contenidor de rebuig al costat de casa i el de recollida selectiva a 100 m, possiblement optarem pel primer. I si no, que els ho diguin a molts comerciants!

Sempre ens quedarà el consol de pensar que, com a mínim, la nova contracta haurà servit perquè algú s’ompli la butxaca de diners a costa del contribuent”