El missatge “Com serà Barcelona el 2159?” que fa unes setmanes vam detectar a General Mitre s’ha anat extenent a poc a poc pels principals eixos de la ciutat. Per exemple, a moltes botigues del Gòtic i el Raval han penjat el cartellet que veieu a la imatge de dalt. El que té d’original és l’espai buit del mig, que hi han troquelat la forma d’una de les càpsules on ens proposen guardar missatges sobre com serà la Barcelona del 2159. A mi el cartellet m’ha agradat per l’intent de ser original.

Alguns recordareu que fa uns dies un missatge de “Carlitos y Patricia” -que se’ns presentaven com a “part interessada en la campanya”- explicava que segons  diversos pensadors “imaginar el futur és també una manera de determinar-lo” i que “aquells que obliden el seu futur estan condemnats a repetir-lo”.   Més enllà de l’empanada mental (o perquè no, directament de la “palla mental”) de la pregunta que es fan, té un punt de suposat futurisme que fa gràcia, això de les capsuletes que volen omplir d’idees i que diu no s’obriran fins el 2159.

Doncs va, hi jugo, la meva capsuleta portaria aquest missatge: “Ja que el que feu és celebrar l’any Cerdà, jo m’imagino una Barcelona i àrees del voltant amb un urbanisme més pensat. Que recuperi l’esperit Cerdà no tant en la forma, sempre és millor variar, com sí en el fons. Que els arquitectes i urbanistes parin una mica  abans de seguir construïnt. Que mirin totes les desgràcies que s’han fet, s’estan fent i es faran a l’Àrea Metropolitana i a la pròpia ciutat de Barcelona i que tornin a pensar-ho com un tot abans de seguir construïnt. Que tirin a terra tot el que calgui i ho tornin a fer bé”.

(El que tenen de bo les palles mentals, com els posts d’un blog, és que com a mínim et quedes tranquil, ja ho has pensat, ja ho has dit. Encara que no serveixi per res més que passar una bona estona, oi?)

No hi ha cap article relacionat.