Si passeu per la placeta del Pi veureu que l’edifici de l’antic Hotel Condal està cobert per una lona i que la plaça s’ha vist reduïda perquè han començat les obres de remodelació de l’antic i abandonat edifici, que el convertiran en un centre cultural situat al rovell de l’ou del barri del Pi. Una tanca de lona diu: “Guanyem una ludoteca i un centre de recursos educatius per al barri”. Això vol dir que després de molts anys d’estires i arronses sobre què fer amb aquest edifici finalent tira endavant l’opció de convertir-lo en espai per als veïns, des d’aquest blog ens n’alegrem! (Atenció que aquesta és d’aquelles notícies que podrien passar desapercebudes però tenen el seu què, primer situem-nos:)

La placeta del Pi no és la plaça del Pi sinó la petita plaça que queda al darrera de l’església. Allà fa molts anys que hi ha un edifici abandonat, el de l’Hotel Condal. Com en el seu moment vam explicar, l’edifici va ser okupat fa uns anys i ràpidament desallotjat. No hi havia per menys, és un edifici per al que l’Ajuntament no volia renunciar tot i que tot un Oriol Bohigas apostava públicament per la seva demolició, una opció que també hagués tingut molt de sentit perquè…

 

… si haguessin tirat l’edifici a terra la ciutat hauria guanyat tot un espai circular al voltant de l’església gòtica. El cas és que després de totes aquestes anades i vingudes l’Ajuntament va decidir convertir aquest espai en un equipament pel barri.

Era d’aquelles solucions que semblava s’havien d’eternitzar i no arribar mai, per això ens alegrem molt de veure que alguna cosa s’ha començat a moure, ni que sigui gràcies a aquest màgic plan “E” que sembla que en plena crisi tingui recursos per a tot!

No hi ha cap article relacionat.