Puigcerdà tindrà aquest Nadal a la plaça Santa Maria (la de la torre-campanar que presideix la vila) un pessebre de grans dimensions obra de l’artesà Agustí Garcia Tiñera. El naixement, que és preciós, s’inaugurarà aquest diumenge, compta amb muntanyes que per un costat representen el Cadí i per l’altre el Pedraforca i amb figures d’estil murcià.

L’autor té una llarga experiència en pessebres, va participar per exemple en l’elaboració del que membres de l’Associació de Pessebristes de Barcelona van muntar a la plaça Sant Jaume el 2006, que retornava a la plaça un estil més clàssic que en anys anteriors. L’Agustí té la sort d’haver aconseguit fer del seu hobby una professió: ha muntat el seu taller a la capital de Cerdanya, durant els nadals viu de fer pessebres i la resta de l’any fa ambientacions tradicionals de restaurants i spàs.

 

La pluja del passat cap de setmana li dificultava la tasca però ell s’ho prenia bé: “així comprovem que tota l’estructura resisteix el mal temps!” Ah, i em va dir una cosa important: que el pessebre de Puigcerdà és en gran part poossible gràcies a  la col·laboració econòmica de Josep Condomines. Us animo a veure l’entrevista que li vam fer a l’autor i que trobareu al començament d’aquest post.

No hi ha cap article relacionat.