L’activisme de barri és de les coses bones que es contagia i en aquest sentit ciutat vella de Barcelona està en ebullició pels motius que tots més o menys coneixem, a la regidora Itziar González se li gira feina continuament! M’alegra saber que una altra plaça ha començat una campanya demanant una actuació ja que la dignifiqui i per recuperar espai pels veïns. Sabeu quina és la plaça dels Peixos? Està entre Portal de l’Àngel i la Catedral, allà on hi ha aquell pàrking tan i tan lleig de sempre (com es diu?), pels carrerons que hi ha entre la Catedral i Via Laietana.

De fet les reivindicacions fan referència a aquesta placeta i a l’espai del costat, la plaça d’Isidre Nonell, actualment sobreocupada per motos, allà on hi ha el bar Living. Doncs bé, els veïns d’aquesta plaça estan penjant uns cartellets pel Gòtic on resum demanen mesures immediates i efectives per promoure l’ús veïnal de la plaça. En aquest indret de la ciutat hi ha un tros important de l’antic aqüeducte romà. Actualment hi ha un cartellet del generós Plan E que anuncia obres de la nova seu de Ca la Dona i una ludoteca.

Els veïns diuen que la zona viu des de fa temps situació de provisionalitat i que actualment és un espai “mal il·luminat, sense urbanitzar i sobreocupat per motocicletes que s’amunteguen de forma permanent per l’espai impedint-ne un ús ciutadà i fins i tot sovint el pas dels vianants”. Els veïns demanen que l’àrea que formen les dues placetes es converteixi en zona verda i parc infantil. Des d’aquí tot el nostre suport, veïns de la plaça dels Peixos, teniu aquest blog a la vostra disposició. Ah, només trobo a faltar una reivindicació! Que quan aconseguiu que sigui zona verda hi posin alguna protecció al voltant, que eviti la degradacció immediata de l’espai. Seguirem informant!!!

(els veïns han obert un blog,per accedir-hi cliqueu aquí!

No hi ha cap article relacionat.