Feia dies que volia dir alguna cosa al voltant de la intenció de l’equip de govern de Vic de no empadronar immigrants il·legals. Buscava la manera d’expressar-ho però avui Rosa Regàs m’ho ha posat en safata amb uns mots que m’han fet posar les mans al cap. Ho ha dit a la tertúlia d’El Matí de Catalunya Ràdio amb Manuel Fuentes. Ningú (ni en Terricabras ni en Portabella ni el propi Fuentes) no l’ha rebatuda quan ha dit, com de passada: “ara els no-racistes ja sabem a qui no hem de votar”. Quin disbarat! Precisament frases com la de Regàs són un dels grans perills que tenim al davant.

A Vic s’han fet molts esforços i moltes coses ben fetes en aquests anys de moltíssima immigració. Vic és un exemple, un referent. El contrapès i el perill és el fenòmen Anglada.

Ja n’hi ha prou que per fer el que està fent el govern municipal de Vic i per atrevir-se a dir coses que pensa moltíssima gent, que s’han de posar límits i fer-los complir, els anomenin racistes. Si el que anaven a fer no és legal ho acabaran no fent i punt. Però això d’estigmatitzar com a racista la voluntat de l’equip municipal de Vic és molt més que un disbarat, és molt perillós.

Compte que aquesta no sigui la imatge que s’extengui als mèdia sobre el que aquests dies succeeix a Vic. I compte amb els que s’omplen la boca amb fàcils paraules progres.

No hi ha cap article relacionat.