Fa uns dies vaig creuar-me casualment amb alguns veïns de la plaça Vila de Madrid. Jo anava amb la Brompton i vaig veure que venien de cara en Ferri Serrano, l’Alfred Comín i crec que la tercera era la Montserrat Gisbert, oi? Els hi està passant una cosa curiosa, a base d’assemblees veïns que no sabien que ho eren s’han anat coneixent i la plaça Vila de Madrid comença a ser com un poble: “Surts i vas saludant gent!” Els balcons segueixen plens de pancartes: “I en posarem més”. S’han reunit amb el districte però de moment tenen la sensació que no els fan cas, de fet l’últim post que han escrit al blog Barrinant a Ciutat Vella porta per títol “Se’ns pixen al damunt i diuen que plou”, signat per l’amic Josep Arranz.  Està clar que acabaran guanyant la batalla, perquè tot el que demanen és massa evident, massa ciutadà, massa ple de sentit comú com perquè no guanyin. Demanen una plaça on avis, adults i nens hi puguin viure. I això es concreta en 7 punts:

1.- Tanca alta al perímetre de la gespa amb horari d’obertura diürna.
2.- Solució a la recollida d’escombraries.
3.- Solució dels problemes crònics d’incivisme.
4.- Manca de bancs i seients públics.
5.- Construcció d’una àrea de jocs infantil.
6.- Futur de les parades del carrer Canuda.
7.- Accesibilitat al Passatge de la Rambla.

El que és al·lucinant és que a aquestes alçades i davant una reivindicació tan lògica els veïns encara hagin d’escriure coses com:

“La resposta a 7 punts mesurats i creiem, justos, és l’intent de disgregar la proposta, separar els diferents elements que la formen, “oblidar” allò que no interessa o que no es vol abordar. Donar caramelets a qui estaba demanant un tortell. La Plaça pot tornar a repetir els problemes crònics de cada primavera i estiu si no s’actua ara, proposant solucions duradores i no tornant a repetir experiments que ja s’han demostrat inútils, i tornar a esperar que sigui massa tard”.

Per cert! Dins d’aquest esperit de veïnatge estan preparant una activitat perquè tots els veïns que ho vulguin coneguin les històries dels més grans de la plaça. Fantàstic, oi?

No hi ha cap article relacionat.