Un “guaquete” com els dels anys 60 ha omplert aquest vespre la Cova del Drac (Sala Jazz Room) del carrer Vallmajor, a la zona alta de Barcelona, ja veieu quina festa s’hi ha muntat…

… el motiu de la moguda era la presentació del número 172 de la revista Enderrock, dedicat al “pop català ié-ié dels 60”. Quan he arribat a la sala sonava una música fantàstica , la revista regala un CD pels que en volgueu sentir alguns exemples.

Hi havia molts representants d’aquella època, com Lita Torelló (“la nena prodigi”, a la foto de dalt signant una dedicatòria)…

Núria Feliu (sent entrevistada per BTV) o en Leslie dels Sírex. I tots els altres que jo no he reconegut!  De fet la major part de la música que sonava, fantàstica, no l’havia sentida mai en català, són aquelles coses que passen en aquest país. D’aquella mateixa època són noms ja mítics com Guillem d’Efak, Maria Cinta i els Mustang.


Com veieu a dalt, he parlat un moment amb en Leslie dels Sírex , que m’ha explicat:  “Hem passat una tarda entranyable, sobretot per poder-nos retrobar amb alguns amics: amb la Maria Cinta i la Núria Feliu ens hem trobat més d’una vegada. Però la sort que he tingut de veure la Lita Torelló, que l’any 62 va fer una gira de tres mesos per tot Espanya amb en Josep Guardiola i “Los hermanos Calatrava”. Allí vam consolidar una amistat meravellosa i esplèndida, amb la qual avui ha sigut un plaer poder-me retrobar. Crec que aquesta tarda, en intentar fer aquest esforç de reconèixer que la música dels 60 va ser molt important, a mi m’afalaga. Per això estic aquí i molt content!”

Quan he marxat la festa encara seguia. I per cert, m’han explicat que s’havia iniciat amb un breu recital de Maria Cinta, Lita Torelló i Núria Feliu.

No hi ha cap article relacionat.