La foto correspon a la cua de la manifestació que avui ha tingut lloc a Barcelona contra la intenció del govern espanyol de retardar l’edat de jubilació als 67 anys. La protesta passava en aquell moment per la plaça de l’Àngel, a l’alçada de la parada de Jaume 1er de la línia groga. Jo l’he anat a buscar a plaça Sant Jaume però no, el recorregut tirava Via Laietana avall, cap el mar. Els crits que més repetien els manifestants en aquell moment eren: “això només ho atura una vaga general” i “catalana o estrangera, tot és classe obrera”.

Una mica més tard, a la mitja part del Barça-Stuttgard, al Telediario de TV1 han dit que la de Barcelona ha estat una de les manifestacions “més multitudinàries” dels últims anys. Ja dic que no l’he vista tota però a mi l’ambient m’ha semblat d’una mani grossa però ni molt menys històrica.

D’altra banda, jo crec que l’últim que toca fer ara a l’Estat Espanyol és una vaga general, que com dic era un dels crits més repetits. I a més digueu-me resignat però tinc tan clar que treballarem molts anys, uns quants més que els nostres pares, que segurament deixarà d’haver una edat comuna de jubilació i que només es jubilaran a una edat “jove” els que tinguin prou diners, que segons quins crits em semblen gairebé surrealistes. Tant surrealista com la facilitat amb que el govern llença missatges com aquest a tort i a dret segons cap a on bufa el vent.

No hi ha cap article relacionat.