Unes cent persones estan fent 50 hores de vaga de fam repartides entre les esglésies de Sant Pere Clever (Poble Sec), Sant Medir (Sants) i la seu de la CNT (Raval). La imatge de dalt correspon als immigrants tancats a Sant Pere Clever, per on he passat un moment aquesta tarda…


La protesta s’emmarca en la celebració dilluns 1 de març del dia “tots sumem”, a diversos països d’Europa. A la façana de l’església del Poble Sec penjava una pancarta amb el missatge: “No + expulsiones” i la convocatòria d’un acte a la plaça Sant Jaume.

On hi havia molt de moviment era a la seu de la CNT (Ferlandina amb Joaquim Costa): hi estaven fent més pancartes amb missatges com “no més redades” i “no més expulsions”. L’1 de març es vol reivindicar la importància que té la presència d’immigrants a Europa o, com m’explicava un dels organitzadors: “què passaria si tots els immigrants féssim vaga?”

La vaga de fam acabarà dilluns a les 14 hores, poc després d’un acte que començarà a les 10 del matí a la plaça dels Àngels.

(Per cert: ja fa nou anys de la històrica tancada d’immigrants a la parròquia del Pi, glups, això va molt ràpid, jo pensava que en feia menys, recordo la valentia del desaparegut mossèn Vidal, procedent precisament d’un compromís previ a Sant Medir. Quan va morir el Pi es va omplir d’immigrants pakistanesos que l’homenatjaven…)

No hi ha cap article relacionat.