“El que és realment excepcional -perquè no es tornarà a repetir- és que celebrem que una llibreria faci 35 anys” va dir un dels ponents ahir durant l’acte “Cultura visual i literatura a l’inici del segle XXI”, que servia per celebrar els 35 anys de la Llibreria Documenta. El debat girava al voltant del fet que trobem imatges per tot arreu i cada cop més: a la televisió, a l’ordinador, al metro, a les botigues… L’omnipresència de la imatge. Com aquí que jo he penjat imatges de l’acte d’ahir! 
 
 
 
Aquests dos vídeos resumeixen una mica el que va ser l’acte i el que pensa el llibreter Josep Cots. Si cliqueu “play” al de dalt escoltareu una part de la interessant introducció que va fer el llibreter Josep Cots. En ella explica com va triar el tema de debat d’ahir, diu que havia dubtat si parlar del llibre digital però d’això ja se n’ha parlat molt. Així que finalment va optar per parlar de l’omnispresència de la imatge en els nostres temps: “la imatge s’està convertint en mestressa i senyora! Fins i tot el Gremi de Llibreters ha proposat posar pantalles de televisió a les llibreries. Tot ha de ser visual! Tot s’ha de completar visualment!” 


Aquest segon vídeo correspon a les últimes paraules de Josep Cots ahir: “em preocupen les imatges que ens posen al damunt. Que el paper s’acabi, que les llibreries s’acabin no em preocupa. Abans no n’hi havia de llibreries. El que m’atabala és l’agressió constant de la imatge visual”

No hi ha cap article relacionat.