(Nota de premsa rebuda de Monmar Comunicació) – El Gremi de Llibreters de Catalunya i Abacus cooperativa han arribat a un acord que suposarà la incorporació de la cooperativa com a membre de ple dret del Gremi i a través del qual es comprometen a treballar en una solució que permeti harmonitzar la Ley del Libro, que regula el preu fix, i la Llei de Cooperatives.

Aquest acord, que han signat avui els presidents d’Abacus cooperativa i el Gremi de Llibreters, Narcís Castanyer i Antoni Daura, respectivament, pretén posar punt final al desacord que ambdues organitzacions mantenien en referència a l’obligatorietat en l’aplicació del preu fix als llibres.

En base a l’acord entre ambdues entitats, Abacus cooperativa i el Gremi de Llibreters de Catalunya es comprometen a treballar plegats per la millora de la xarxa de llibreries a Catalunya i per afrontar de forma conjunta els nous reptes que el món del llibre té per endavant.
Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya, considera que “tots plegats hem fet un pas endavant per reconduir una situació que ens perjudicava i afeblia en gran manera. El Gremi vol agrupar totes les empreses dedicades a la venda al detall de llibres, sigui quina sigui la seva dimensió, i per això era una anomalia que Abacus no en formés part, ja que tots junts som més forts davants els reptes de futur que s’albiren”. Alhora agraeix la generositat i la confiança de la majoria de llibreters que han donat suport a una negociació complexa i delicada.

Narcís Castanyer, president d’Abacus cooperativa, ha valorat molt positivament la decisió en considerar que “és una incorporació on tots guanyem”. Castanyer ha destacat “l’esforç que han fet el Gremi i Abacus per acabar regularitzant una situació atípica,
com era el fet que Abacus cooperativa, un dels líders en distribució de llibres a Catalunya, no participés de les activitats del Gremi”.