lledo4.jpg

Atenció, notícia! Ahir (divendres 8 de setembre del 2012) van finalment inaugurar l’Hotel Mercer Barcelona, al palau del carrer Lledó 7 que sempre estava pendent de restaurar i que finalment ha estat espectacularment remodelat. Les obres han durat 4 anys i s’han endarrerit donades les particularitats de les restes que hi ha a l’edifici, elements d’èpoques que van del segle I fins a l’actualitat. lledo1.jpgEl palau conserva importants restes de les muralles romanes de Barcelona, que han quedat integrades en l’equipament. Per exemple, té muralla romana com a parets i la finca fins i tot compta amb la torre número 28 de la muralla romana de Barcino. Del redisseny de l’edifici s’ha encarregat Rafael Moneo.

lledo3.jpg

Els preus de les habitacions no són populars (m’han mencionat una promoció de més de 200 euros) però en canvi un sí que es pot donar el plaer d’anar a dinar, un dia, i aprofitar el menú de migdia, que costa 22 euros. El restaurant de moment és petit però segons m’han explicat tenen pendent obrir una segona sala junt a la torre romana. La segona via d’entrada a l’Hotel des del carrer Lledó (molt a prop de la plaça Sant Just) és a través del Vermut Mercerino, un bar de còctels.  A més, el pati principal de l’hotel és obert al públic.

lledo2.jpgPer cert, han respectat la placa exterior que recorda: “En esta casa nació el día 13 de diciembre de 1868 el EXMO. SR. D. Francisco de Moragas Barret, fundador y primer director general de la Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros”.

(Per a qui saber més del valor històric de l’edifici he trobat un estudi en profunditat que podeu consultar clicant aquí)