L’activista contra els desnonaments Ada Colau també va participar a l’acte  “La influència dels moviments socials a l’agenda política”, organitzat dimecres a l’Ateneu Barcelonès. De tot el que va dir (vídeo sencer aquí) en destaco aquest fragment:

“Denunciem l’estafa hipotecària però som conscients que hi ha un problema general de mercantilització de l’habitatge en aquest país. És un problema de manca de control democràtic de l’economia i en general de manca de participació democràtica. Crec que podem parlar d’una democràcia segrestada perquè hi ha una relació pràcticament obscena entre els partits majoritaris que s’alternen al govern amb els poders privats i les grans multinacionals. Hi ha una porta giratòria on es tracta com la cosa més normal del món el fet que algú que té responsabilitats de govern abans i després passi pels consells d’administració de grans empreses que treueun benefici de la gestió pública que va fer aquella persona quan estava al govern”.

“No sortirem d’aquesta crisi si no hi ha aquesta refundació democràtica, si no fem que els responsables d’aquesta crisi paguin per les seves responsabilitats i surtin del seu llocs de decisió. Aquells que ens han enfonsat i portat a l’abisme segueixen als seus càrrecs, cobrant sous milionaris obscens, reben ajudes públiques i no se’ls investiga ni se’ls demana responsabilitats. És essencial que el conjunt de la ciutadania s’impliqui en els assumptes públics. Només així ens en sortirem”.