Del Twitter de @SamTLevin

Del Twitter de @SamTLevin

Els voltants del campus de la Universitat de Berkeley han viscut dues nits de greus incidents arran de les protestes primer, i la contundent intervenció policial després, en protesta per la mort en mans de la policia de dos ciutadans negres a Missouri i Nova York. Les manifestacions es van iniciar dissabte a la veïna ciutat d’Oakland i es van traslladar després al centre històric de Berkeley (Telegraph Avenue amb Bancroft). En canvi, diumenge a la nit va ser al revés: les protestes van començar de forma pacífica al campus de Berkeley i es van estendre a Oakland. La violència i les topades amb la policia van anar guanyant terreny al llarg de la nit i de la matinada a totes dues ciutats. Els manifestants van tallar una autopista de la Bay Area, a l’alçada de Berkeley, fet que va provocar càrregues policials.


Les manifestacions es van iniciar a la veïna ciutat d’Oakland per traslladar-se després al centre històric de Berkeley (Telegraph Avenue amb Bancroft)…

Foto: @MediablackoutUS

Foto: @MediablackoutUS

Segons expliquen els tuits i els primers mitjans que se n’estan fent ressò, la policia ha fet servir gasos lacrimògens les dues nits per dispersar els manifestants.

Foto de @exitosanoticias

Foto de Reuters

Segons s’ha pogut llegir i veure des de Barcelona seguint el hashtag #Berkeley, una part dels manifestants intentava frenar els que trencaven vidres d’oficines bancàries i feien barricades per frenar el pas de la policia.

UC Berkeley

Del Twitter de @SamTLevin

Foto del Twitter de @MikeTrimWPTV

Foto del Twitter de @MikeTrimWPTV

Fotos de @mashable

La Universitat de Berkeley, cau de l’esquerra nord-americana, és un punt sempre sensible als Estats Units. Les imatges recorden fotos dels 60’s amb moltes diferències, una de les quals és que estan sent transmeses en directe per stream. Durant els esdeveniments en directe no té pèrdua seguir el hashtag Berkeley. També n’informa el San Francsco Chronicle , The New York Times en portada digital i el @BerkeleyMedia.

 

Broadcast live streaming video on Ustream