Més sobre la interessant controvèrsia sobre Ciutat Vella a l’Ateneu Barcelonès. Si ahir vèiem el que deia la periodista Catalina Gayà (cliqueu aquí) avui ens fixem en algunes de les reflexions del regidor del PP Alberto Vilagrasa, primer tema immigració i burca (que va ser tractat de passada arran d’una afirmació de Catalina Gayà en què deia que és fàcil arribar a les dones amb burca, parlar amb elles) i després urbanisme:

“Jo he vist burques a la plaça del Padró i nicabs uns quants. I només que hi hagi una dona amb nicab ens serveix per prohibir l’ús d’aquesta vestimenta, perquè és una vergonya. Crec que no  hem d’esperar que passi com a Holanda on comença a ser una peça habitual i l’han de prohibir per llei. A més, arribar a aquestes dones és complicat: si les veieu passejar amb el seu germà o marit veureu que moltes vegades van un mentre més enrere. I és molt difícil parlar amb elles. Moltes vegades el propi iman és el mur per parlar amb elles. Per tant crec que cal diàleg i mediació però també una llei per defensar els drets de la dona, i tant!”

Respecte a l’urbanisme Vilagrasa va dir: “Crec que a vegades hi ha massa disseny i poc pragmatisme. Per exemple, els bancs que hi ha a la frontera del Paral·lel, davant del Molino, si hi estàs tres minuts asseguts et fa mal. També hi ha oportunitats perdudes, per exemple la plaça de la Gardunya (rere la Boqueria) i el concepte d’aplicar l’urbanisme a la seguretat, és a dir, evitar racons perquè en el futur siguin focus d’inseguretat. A la Gardunya el propi mercat va presentar un projecte espectacular en què hi cabien l’Escola Massana, veïns, comerç, mercat. Al final l’Ajuntament va aprovar un projecte que comença a crear “recobecos” a un edifici en forma de cargol que en el futur ja es veu que serà un problema de seguretat. Per tant jo crec que hi ha un problema de visió general del districte, de convivència. Massa disseny ha fet mal al districte”.

No hi ha cap article relacionat.