L1340268.JPG

El Turó Park -els antics terrenys de la família Bertrand, convertits en parc pel paisatgista Nicolau M. Rubió i Tudurí i actual zona verda i d’esbarjo infantil per excel·lència d’una de les zones més benestants de la ciutat- segueix celebrant el seu centenari…

L1340265.JPG

… i dissabte ho va fer amb una ‘Adidas Running Party’ a càrrec del corredor olímpic Carles Castillejo.


Com podeu veure al vídeo, la sessió del matí era només per a noies, hi van participar tot de dones del barri, que per la cara que feien podem dir s’ho van passar d’allò més bé.

turó1.JPG

Respecte la història del Turó Park, la meva àvia (1915) encara m’explica que ella hi anava a jugar amb les amigues i que recorda que al parc d’atraccions del Turó hi havia unes figures amb forma de puces, molt divertides. Recorda perfectament com el parc arribava fins a Calvet i fins a la zona de l’actual plaça Francesc Macià, i més o menys fins a Piscines i Esports, l’actual Dir Diagonal, i el que ella recorda com el Tenis del Turó.

L1340273.JPG

(La web de l’Ajuntament explica: “El 8 de juny de 1912 es va inaugurar el parc d’atraccions del Turó Park, ubicat on avui es troben els jardins romàntics del poeta Eduard Marquina, tot i que ha prevalgut el nom popular del parc. El parc d’atraccions, obert fins al 1927, ocupava una gran extensió de terreny, de la Diagonal a la Via Augusta i de Avinguda Sarrià a Calvet. L’antic Turó Park va ser molt concorregut i constituïa un lloc important d’esbarjo i de distracció popular. El recinte disposava d’una àmplia plaça de festes, pista de patinatge, cavallets, cotxes elèctrics… Més tard s’afegirien atraccions com un teatre de putxinel·lis, una muntanya russa i el globus aerostàtic. El 1934 es va inaugurar el parc tal i com el coneixem avui, concebut per ser un parc veïnal, dedicat especialment als nens, conservant algunes de les tradicions que hi havien existit: l’edifici de l’antic cafè restaurant, el llac i el teatre infantil. Ah! i diu que el centenari culminarà amb un projecte de millora del Turó Park. Veurem…)