La ciutat de Barcelona aconsegueix estar dins del rànquing de les Top 25 ciutats del món, però ho fa en una discreta dinovena posició. Per davant té urbs com Madrid (14), Lisboa (16) o Hong Kong (18). La llista l’encapçalen Tòquio, Berlin i Viena. En el resum de l’avaluació Monocle indica que “finalment Barcelona està discutint seriosament sobre el tipus de turisme que vol atreure”.

“Totes les mirades estan posades en l’activista esdevinguda alcaldessa -diu Monocle- des que va ser escollida fa un any, a l’espectativa de veure com l’esperit “Ada contra Goliat” es traduïria en el govern d’una de les ciutats més populars d’Europa. I de moment va bé: un nou pla vol regular la construcció de nous hotels i la ciutat està tenint un debat seriós sobre la seva dependència del turisme, que representa el 14% dels ingressos.

Mentrestant, un pla que vol crear Superilles a l’Eixample transformarà una bona part de la ciutat en 13,8 milions de metres quadrats d’espai verd”.

L’estudi defineix tres coses per millorar a Barcelona, són: que les botigues puguin obrir més hores i la burocràcia per a obrir nous negocis s’hauria de reduir; la prohibició de construcció de nous hotels és massa extrema; la ciutat hauria de tenir més hotels independents, és a dir, no depenents de grans cadenes hoteleres”.

Podeu veure el vídeo en que en parlen a la web de Monocle clicant aquí.

No hi ha cap article relacionat.