Foto: Süddeutsche Zeitung

Foto: Süddeutsche Zeitung

Llegeixo al Guardian que a la ciutat alemanya d’Augsburg han instal·lat LEDs a les vies d’alguns trams per intentar lluitar contra la creixent xifra d’accidents del que en anglès anomenen ‘smombies’, és a dir ‘Smartphone Zombies”, o ‘Handynutzer‘, en alemany, persones que caminen per la ciutat sense treure els ulls de les pantalles i per tant, despistats. Les autoritats d’Augsburg han decidit fer l’experiment amb aquests llums després de constatar que diversos vianants havien tingut accidents travessant vies de tramvies al mateix temps que consultaven el mòbil. L’estació de la Haunstetterstrasse és una de les que fan de conillets d’índies del sistema: s’hi han instal·lat uns 16 LEDs de la mida d’una llauna de refresc, incrustades al paviment.

En ple debat sobre l’enllaç del tramvia de la Diagonal, i per tant sobre la conveniència o no de l’ampliació de la xarxa de tram, estaria bé que Barcelona es plantegés experiments similars. Perquè d’Smombies Barcelona n’és ple, i més que n’hi haurà, això tot just comença. Ara ja no només llegim: cada cop es veurà més gent amb cascos sense fils mirant vídeos al mòbil mentre caminen.

Jo faria l’experiment a Diagonal 22@, un dels llocs de la ciutat millor endreçats però on cada segon s’entrecreuen vianants, ciclistes i tramvies. Provem-ho?

_ _ _

Així explica la notícia the Guardian:  Always practice safe text: the German traffic light for smartphone zombies

Així ho fa el SüddeutscheZeitung: Augsbourg führt Boden-Ampeln für Handynutzer ein

Foto: The Guardian

Foto: The Guardian