Després de 7 anys de presidència d’Oriol Bohigas els socis de l’Ateneu Barcelonès votaran el 17 de març per decidir qui li agafarà el relleu els pròxims 3 anys en la direcció de la històrica entitat del carrer Canuda. Fins ara els mandats eren de 4 anys, però recentment hi ha hagut una modificació dels estatuts que ha reduït el període de les juntes a 3 anys.  A Bohigas li quedava encara tot un any de mandat (d’acord als estatuts amb què havia estat triat) però per diversos motius ha preferit ajustar-se al període que marquen els nous estatuts i convocar ja eleccions.

BLOG BOHIGAS

Bohigas (Barcelona, 1925) presideix l’Ateneu des de desembre del 2003 i el seu govern de l’entitat del Palau Savassona serà recordat com el d’una gran renovació i impuls, tant a nivell organitzatiu com arquitectònic. Ha sabut aprofitar els anys de bonança econòmica per buscar socis que volguessin finançar la restauració de l’edifici i ha impulsat l’agenda d’activitats que s’hi fan. Deixarà l’entitat amb més de 4000 socis (el 2003 n’hi havia 2300). Aquest blog li va fer una entrevista biogràfica el 2009 que podeu llegir aquí.

El dubte ara és saber quines candidatures es presentaran per agafar-li el relleu. Descartat l’ara conseller de Cultura, Ferran Mascarell -que era qui semblava cridat a substituir Bohigas-, sona el nom de Francesc Cabana (actual vicepresident segon) per encapçalar una llista. Els socis tenen fins el 31 de gener per presentar candidatures.