No us penseu pas que hagi estat fàcil fer-li aquesta foto a la geganta de la patrona d’hivern de la ciutat, Santa Eulàlia! Us ho juro que no parava de moure’s. És petita però molt inquieta i moguda. Sort de la bici que em permet moure’m àgilment. Primer he intentat fer vídeo i foto a la plaça de Sant Josep Oriol, però la noieta no es deixava; després al carrer del Pi i tampoc; al pla de la Catedral tampoc. Tot plegat m’ha portat a fer una llarga volta a tota velocitat per la placeta de Sant Iu, a la banda esquerra de la Catedral, perquè pel carrer del Bisbe  passava la processó i la Brompton no hi cabia. Per sort he arribat a la baixada de Santa Eulàlia abans que totes elles i allà sí que l’he enxampat bé en doble format: foto i vídeo.


A la Baixada de Santa Eulàlia he gravat aquest breu vídeo seguint les passes de la geganta Laia, mireu-lo a veure si us agrada. Té la gràcia que la filmo per darrera i ella va ballant i fent voltes, en aquells carrers tan estrets dels barris del Pi i de Sant Felip Neri. I ei, té el merit que jo anava fent equilibris, la càmera a una mà i la bici de 13 quilos plegada a l’altre! Hi ha Bromptons de titani que pesen menys però valen el doble…


Quan he fet la volta esquivant el carrer del Bisbe he anat a parar a la plaça Sant Jaume, amb la sorpresa de trobar aquesta fantàstica rutllana de sardanes. Si podeu cliqueu el vídeo, és d’aquells que et reconcilien amb les sardanes i dius: “Va, ara sí, aquest any aprendré a ballar sardanes!” Jo ho vaig intentar fa la tira però ho vaig deixar en adonar-me que cada vegada que ho intentava hi havia algú de la rutllana que amb compassió em deia: “Vostè és la primera vegada que balla, oi?”


I de vegades, quan menys t’ho esperes, s’ajunten els moments especials. “Guillem, Guillem!” he sentit mentre jo anava fent dríblings seguint la geganta. Eren unes amigues que no veia des de feia més de 20 anys! Uala. Imagineu la situació, jo perseguint la foto, l’amiga d’adolescència saludant-me amb els seus fills, fantàstic.  “Has vist que han hagut de tombar els gegants alts al final de la Baixada de Santa Eulàlia? Com que hi ha cables, no podien passar… Ai, els cables!


No hi ha cap article relacionat.