Diaris i revistes ja són secundaris als quioscos de la Rambla

Diaris i revistes ja són secundaris als quioscos de la Rambla

Newspaper shop Rambla BarcelonaSi busquéssim pels arxius d’aquest blog trobaríem que un dels primers quioscos que va pràcticament substituir la premsa per gàdgets horteres va ser el quiosc de la plaça de Sant Josep Oriol, quan el van agafar uns asiàtics. El temps ha demostrat que la van ben encertar perquè a poc a poc la seva estratègia s’ha anat estenent i ara ja són pràcticament tots els quioscos de, per exemple, la Rambla de Barcelona, els que s’han passat a vendre tonteries per a turistes. Queda alguna excepció, com el gran quiosc Free Time, tipus botiga, a prop de Portaferrissa. Però la resta fan la pinta des de la foto. Mostra d’una banda la conneguda crisi dels quioscos (“en traspàs”), provocada en part pel canvi de paradigma dels mèdia (Internet) i l’allau turístic (“bombolla” o realitat?) de Barcelona.

quiosc Rambla Barcelona 2

Esquela de les floristes de la Rambla, “que moriran properament per indigestió massiva de turisme”

Esquela de les floristes de la Rambla, “que moriran properament per indigestió massiva de turisme”

floristes3.JPG

Molts ja coneixereu la història: les floristeries de la Rambla de les flors, a més de flors venien des de fa un temps gàdgets una mica, diguem-ne, horteres per als turistes. Ara l’Ajuntament els ha dit que prou, que tenen llicència per a vendre plantes i flors, i en alguns dels quiscos han aparegut aquestes esqueles i recullen signatures contra la prohibició. L’esquela diu:

Floristes1.JPG

“Tingueu presents a les vostres oracions les Floristes de la Rambla, que moriran properament per la intransigència de l’Ajuntament i la incomprensió de Convergència i Unió, després d’una indigestió massiva de turisme. Els funerals tindran lloc tan aviat com siguin administrades les primeres sancions imposades per l’Ajuntament de Barcelona. Agraïrem les vostres signatures de suport al llibre de condol”.

Floristes2.JPG

Entenc que les floristes sentin greuge comparatiu després de l’animalada que es va fer -i consti que no buscava joc de paraules- a la part alta de la Rambla, el que hi ha ara és horrorós, se sap des del primer dia i s’hauria d’arreglar. Però greuges comparatius al marge, em sembla bé que s’intenti evitar que les floristeries entrin en aquest joc. Ei, em sembla bé sempre i quan s’arregli l’altra barrabassada. Sinó, tots a vendre gelats, i que se salvi qui pugui.

Així netejaven uns operaris les pintades d’un quiosc de les Rambles…

Així netejaven uns operaris les pintades d’un quiosc de les Rambles…

Un amic de Gràcia se’m queixava fa uns dies de les pintades que li havien fet a la reixa de la botiga, que ell tenia neta i pulida, ben decorada, estava molt emprenyat: “A més, l’Ajuntament neteja les pintades de la paret, però no les de les reixes de la botiga”. M’hi va fer pensar aquesta imatge, captada divendres a la nit a les Rambles, en què uns operaris netegen les pintades de la reixa d’un dels quioscos…

El comentari d’un florista i d’un lector sobre la venda d’imants i fulards a les floristeries de les Rambles

El comentari d’un florista i d’un lector sobre la venda d’imants i fulards a les floristeries de les Rambles

L1320584.JPG

He rebut diversos comentaris al post sobre com algunes floristeries de les Rambles s’han posat a vendre fulards, imants i braçalets. Un és el d’un florista de les Rambles que no ven tot això i que em va demanar que no generalitzi. Té tota la raó del món i espero poder-ne parlar amb ell aviat.

Un altre és aquest comentari que en Dani Plou ha deixat al post:

“A les parades de tulipes d’Amsterdam, al Marché aux Fleurs de Paris.. També venen imans i petits souvenirs.. Per qué? Perque els turistes són els únics passavolants que diuen: quines flors més maques! Pena que estem de pas! I les factures s’han de pagar cada mes…a la Rambla, i t’ho dic amb coneixement de causa, el client de tota la vida desapareix, i les parades desapareixerien si no fos per la Diada de Sant Jordi i San Valentí a molta distància. Dani (ex-ramblero que no ramblaire)”

El predicador de carrer Clive Booth abandona la Rambla i se’n va a la Ciutadella #BCN

El predicador de carrer Clive Booth abandona la Rambla i se’n va a la Ciutadella #BCN

clive.JPG

Qui no l’ha vist alguna vegada? En Clive Booth, el predicador de carrer que des de fa 35 anys actua a Barcelona, ha decidit deixar la Rambla i traslladar el seu espectacle a la Ciutadella perquè considera que “aquest espai ja no és per a la gent de Barcelona”.

Ell mateix ho expressa així en un comentari que ha enviat a aquest blog:

” Hola, sóc l´home amb els cartells, etc! He deixat de caminar per la Rambla, plaça Sant Jaume, etc, perquè ja no puc soportar més l´ambient que hi ha! Ara camino per l´Arc de triomf i la Ciutatella, on hi ha gent que viu a BCN i que fan coses interessants. La Rambla ja és la pitjor carrer de BCN!! (i és el carrer més important de la meva vida; però ja no puc més!) Ho sento molt per tota la gent que treballin al centre turístic perquè ja no seré com una gota d´aigua en aquest desert humà! M´ha costat molt prendre aquesta decisió però l´espai que necessito per a respirar, a viure, ja no existeix allà. En fi, el centre de BCN ja no és per la gent de BCN; només és pels que fan negocis amb la marca BARCELONA; és un espai privatitzat!”

I acaba dient: “Fins aviat a la Ciutadella!”