Conferència dimecres al vespre a la sala Sagarra de l’Ateneu, amb un títol molt atractiu: “Privatització del paisatge i remodelació d’habitatges a la Barceloneta”, dins el cicle que organitza SOS Monuments. Hi vaig arribar tardíssim, quan ja acabava. Però encara a temps per sentir les últimes intervencions del públic:

Una: “Davant de l’hotel ja no es pot fer res! A l’hivern l’ombra és molt allargada, arriba fins al Club Barceloneta; quan fa calor de veritat la gent que està a la sorra ja no té aquella vista  d’abans. I no és només un tema estètic, eh? Amb l’espigó han alterat el litoral. I a l’estiu quan fa vent ja no es pot fer windsurf davant de l’hotel perquè l’edifici… frena el garbí!”

L’altra: “Volia intervenir per comentar les responsabilitats polítiques que hi ha darrera de tot això. Vivim en una societat que, encara que molts ho amaguin, és absolutament corrupta perquè darrera d’aquest port de Barcelona hi ha molts interessos econòmics. M’expliquen que estan tots pringats a través de testaferros i empreses immobiliàries, s’emporten tots els negocis. Hi ha responsabilitats polítiques però  també dels ciutadans que voten aquests polítics. Perquè si això ha passat és perquè la societat ho ha acceptat i ho ha potenciat. Han potenciat l’especulació urbanística de Barcelona perquè la gent estava en un núvol veient que el preu del seu pis pujava. I per això per exemple al 22@, ¿quantes associacions de veïns hi ha hagut que l’hagin denunciat? De les 7 o 8 que hi ha només la de Can Ricart ha exigit responsabilitats polítiques. Fins i tot han comptat com a zona verda la via del tramvia! I quanta gent ha sortit a protestar? Els podem comptar amb els dits d’una mà. Què feien les associacions de veïns i els senyors que havien de vigilar el domini públic? Miraven cap a una altra banda. Tot el que han fet al Poble Nou amb els gratacels… L’edifici Zero l’ha fet el Port de Barcelona i el lloga a telefónica. Darrera de tot aixo hi ha milions de negoci que es reparteixen entre uns quants polítics i empresaris. I fins que no anem a per això, el tema no s’arregla…” Aquests intervenció d’una persona del públic va acabar en aplaudiments.

Una de les ponents de la taula va aconsellar que visitem la pàgina http://hotelvelabarcelona.com/ A la pàgina entre moltes altres coses hi diu: “W Barcelona: l’últim insult a aquells que (sobre)vivim a Barcelona”.

No hi ha cap article relacionat.