L1310208.JPG

(Si voleu consultar el Programa d’actes de les Festes de Sant Josep Oriol 2012 al barri del Pi de Barcelona cliqueu aquí)

Divendres serà Sant Josep Oriol i el barri del Pi ho ha començat a celebrar aquest cap de setmana amb la representació del seu retaule, una obra sacra! Els que veieu a les fotos són actors, no capellans.

I és que Sant Josep Oriol (1650-1702) va ser capellà a l’església del Pi i va dedicar la seva vida d’adult a cuidar malalts de la Barcelona de la seva època. Diu que va ser un referent constants de la memòria col·lectiva de la ciutat durant molts anys. (Observeu a la fotografia que les obres de reforma han eliminat, al menys de moment, la separació que hi havia a l’entrada de l’església, ara els arcs sobre l’altar són visibles des de l’exterior del temple).


I com que això es perdia fa uns anys van començar a fer aquesta representació sacra sobre la seva vida, com la que ha tingut lloc aquest cap de setmana a l’església del Pi…

L1310217.JPG

Vaig coincidir dissabte amb la sortida en processó d’alguns dels actors de l’espectacle…

L1310219.JPG

Que es faci aquesta representació cada any es deu en bona mesura a l’enyorat rector de la parròquia Mossèn Vidal (molts el recordareu perquè va ser qui va acceptar que la parròquia acollís fa uns anys la tancada de paquistanesos que reclamaven papers).

L1310220.JPG