Dissabte vam fer una nova Ateneuesfera, la tertúlia sobre blogs que periòdicament fem a l’Ateneu Barcelonès. Com qui no vol la cosa, aquest espai de conversa sobre el món 2.0 ja ha arribat a la desena edició. Aniré afegint detalls, de moment us deixo amb aquest resum:

Van assistir 7 blogs “convidats” per primera vegada:

Alessandro Perazzo – Espatriati.it , un blog que recull vídeo-entrevistes a italians que viuen a Barcelona i que destaquen per alguna activitat

Albert Ullibarri , convidat per Joan Puigmalet

Jaume Garrós – El blog de Met , segurament l’únic blog de Barcelona escrit per un conductor de tramvia!

Mercè Piqueras – La lectora corrent , un blog que fa temps que llegeixo

Montserrat Vilardosa (Clídice) ,convidada pel Miquel Saumell

Pere Andreu Jariod , blog sobre música clàssica: òpera, Liceu, concerts al Palau de la Música…

Roser Caño , convidada per en Víctor Pàmies

Hi haurà tants resums del que es va dir com blogaires vam ser! Així que jo destacaré una cosa: què interessant veure tants exemples de com cada un aprofita la seva xarxa social per crear un entorn que potenciï el tema que li interessa. A l’Ateneuesfera hi ha moltes mostres d’això:  En  Dani Cortijo i el seu “Altres Barcelones” . En Daniel Garcia Peris , que ens manté al dia de la Penedesfera. La interessantíssima i hiperactiva xarxa social de la comunitat italiana de Barcelona representada a l’Ateneuesfera pels dos Fabios – Spaghetti BCN .  O veure com en Víctor Pàmies i Riudor  – Refranys aprofita les eines d’Internet per recollir i ordenar refranys i ja en porta 330.000!!! En Miquel Saumell – El Radar de Sarrià , que ara escriu articles a El Punt. L’Oriol Lladó – Retalls d’Asfalt que explica com se li acosten empreses que volen aprendre a integrar les eines 2.0 a les empreses. Tot i que la Beli Artigas de Criticartt no va poder venir, vam parlar de la seva interessantíssima experiència 2.0 que intenta articular una oposició social a Sitges per una reforma de diferent de la façana marítima dels museus.

Tots més o menys anem en aquesta direcció. A partir del tema que ens apassiona anem utilitzant les eines que van apareixent i conscientment o de vegades inconscient es va creant una xarxa de gent interessada pels mateixos temes.

La llista de participants d’aquesta edició de l’Ateneuesfera la completen en Toni Rodon – El pati descobert , l’Albert Domènech – àlies Galderich, en Daniel Vidal – Himagina, David Rodríguez – Vida Quotidiana, Joan Puigmalet  – Lexicografia, Marta de Luna – Todoreh, Salvador Sorrosal – Sorrobloc – –   Xavier Caballé,   L’home dibuixat