La Plataforma de veïns afectats per les obres i voladures de la L9 al Pou de l’estació del carrer Mandri ha presentat davant la Generalitat un escrit en què demanen el canvi del projecte i la suspensió inmediata i definitiva de qualsevol explosió. Al col·lectiu s’hi han afegit recentment comunitats de propietaris d’edificis de Sarrià que estan arran del pou de Mandri i que tampoc volen explosions amb dinamita “sinó mètodes segurs per les persones i els habitages”. Els mateixos veïns han anunciat que properament faran una nova reunió.

A l’escrit que han presentat els seus advocats, indiquen que “el passat dia 15 de febrer, a les 16.20 hores,  veïns i transeünts d’una àmplia zona del voltant de l’indret on s’executen les obres del projecte (Mandri amb passeig de la Bonanova) foren alarmats per un esgarrifós estrèpit produit per una violenta explosió esdevinguda en les obres d’excavació del pou de l’estació de Mandri que s’executa mitjançant explosius. Tan fort fou l’esclat que, a banda que alguns habitatges varen patir trencadisses de vidres i despenjaments de quadres de les parets, els efectes de les vibracions de la detonació es van expandir per un ampli radi que inclou els carrers Mandri, Maó, Homer, Teodora Lamadrid, Muntaner, Passatge Güell i el Passeig de la Bonanova entre d’altres, causant fisures i esquerdes a diversos edificis de la zona, no només als embans i parets sinó també a pilars que, si continua el programa de voladures, podrien arribar a produir danys irreparables a les estructures i cimentació dels immobles”.

També consideren que la situació “és greu i perillosa, provocant una inevitable alarma social entre el veïnat de la zona, que es pregunta com pot ser que en un nuclí urbà tan poblat d’una de les ciutats més importants d’Europa es facin obres d’excavacions amb explosius en el subsól com si es tractés d’una cantera en un descampat en el medi rural. Això encara s’agreuja més quan han de ser els ciutadans els que trobin i proposin d’altres métodes d’excavacions alternatius sense cap mena de risc per a les persones i els edificis, com per exemple l’ ús de ciment expansiu que s’ha emprat amb èxit en l’ampliacíó del metro de Nova York i en les excavacions de la Zona Zero, on estaven les Torres Bessones d’aquesta ciutat”.

No hi ha cap article relacionat.