Feia dies que per tot el centre de Barcelona es veien cartells grocs que convocaven a la manifestació “Desmontaje 4F”, dissabte a la tarda al Forat de la Vergonya.


L’anomenat 4F fa  referència al que va passar el 4 de febrer de 2006 quan una festa en una casa okupada del carrer Sant Pere més Baix va acabar amb enfrontaments amb la Guàrdia Urbana, com expliquem al diari ARA (mireu aquí).  Una de les processades es va suïcidar a la presó i fa 15 dies van ser expulsats per tortures per un altre cas els dos agents que van actuar com a testimonis del cas 4F i que van ser claus a l’hora d’enviar a presó cinc joves acusats de lesions contra agents de l’autoritat.

Vaig arribar a la marxa just quan sortia del Forat de la Vergonya, a la Ribera, i enfilava Sant pere més baix, Via Laietana (que va quedar tallada una estona), fins arribar a plaça Sant Jaume, on hi havia un dispositiu impressionant dels Mossos, cobrint les façanes de la Generalitat i de l’Ajuntament (que per cert estava il·luminat amb un blau pre-nadalenc).

Durant el recorregut hagués dit que hi havia un miler de manifestants però en canvi la plaça va empepetitir la sensació de quantitat de gent, diria que eren uns 400.

Van entrar a Sant Jaume a crits de “La policia, tortura i assassina”, i de “Rodri Llibertat”. Al final vaig haver de marxar però pel que sé la convocatòria es va dissoldre sense incidents.

No hi ha cap article relacionat.