Brompton Junction Barcelona 3
Ja fa més de 10 anys que aquest cronista es mou per la ciutat en Brompton. És més, sóc un convençut que potser és la millor manera de moure’s per la ciutat. Així que no us ha d’estranyar que la notícia obri uns quants dies la portada de barcelona.st: Brompton obra la seva botiga més gran del món a Barcelona. Cocretament al carrer Diputació 176, entre Casanova i Villarroel. No és una botiga immensa, 120 m2, però sí que compta amb una gran exposició de bicis, 120, i promet sessions de formació i ser un centre de divulgació de la cultura de la bici plegable.

Brompton Junction Barcelona 1

Sobta una mica que en una ciutat on la cultura Brompton ha triomfat gràcies a la feina constant d’unes quantes petites botigues ara aparegui una botiga gran propietat de la pròpia empresa, però segons explica la web, la “Brompton Junction Barcelona” serà un lloc on triar la bici i endur-te-la si vols, però també es podrà recollir a les altres botigues de la ciutat, crec entendre. Ells ho expressen així: “Escoge entre los puntos de distribución de Brompton en Barcelona y adquiérela donde mas de convenga”.

També expliquen que Barcelona és la ciutat del món número 1 en vendes de Brompton per càpita, i que rera Barcelona es col·loquen Londres, Milà, Àmsterdam, Munic, Hamburg, NY, Beiging, Bangkok i Shangai.

Brompton Junction Barcelona 2

La Brompton se la va inventar Andew Ritchie, un exjardiner que, segons he llegit a El Periódico, “va decidir el nom de la bici que tenia al cap gairebé a l’atzar. A finals dels anys 70, des de la finestra del despatx londinenc on treballava en el disseny del seu invent, veia era el Brompton Oratory, que és com coneixen els catòlics anglesos l’església de l’Immaculat Sagrat Cor de Maria”. La va ben encertar!

(Article relacionat: “Polèmica sobre com s’ha presentat la nova botiga Brompton a Barcelona“)