La llevantada de la Costa Brava ha fet pujar les aigües del riu Fluvià fins al límit de la riuada, però tot i el gran augment de cabal en general el riu no s’ha desbordat. Sí que ha ocupat una llera molt més ampla del que és habitual…

A la foto veieu com baixava l’aigua avui al matí al seu pas per Besalú (Garrotxa). Des que va córrer la veu que el riu baixava tan ple molta gent del poble hi ha anat a tafanejar, sovint amb canalla…

Alguns expliquen que no veien res d’igual des de l’any 1992, quan unes fortes pluges van fer que baixés encara més alt. Era divertit escoltar les converses dels besaluencs, discutint sobre en quin moment el riu havia baixat més ple. Sembla que va ser dilluns a la nit: cap a les 10 s’hi van formar remolins que impressionaven i l’aigua cobria tota la passarel·la que hi ha a l’alçada dels banys jueus.

Malgrat que el nivell encara és alt, quan escric aquestes ratlles sembla que va a menys i que en les properes hores l’aigua s’anirà retirant fins a tornar a ocupar els seus límits habituals. Penseu que normalment el riu deixa espai per a camps sobretot a la banda esquerra de la imatge que veieu aquí dalt.

“I pensar que tota aquesta aigua, amb els troncs que arrossega, va a desembocar a Sant Pere Pescador”, deia al matí una noia, com amb ganes d’anar-ho a veure.