BCN.jpg

Diversos col·lectius contraris a l’avortament han realitzat aquest matí un acte a l’Avinguda Gaudí de Barcelona, davant la Sagrada Família. La pancarta més gran deia…

L1310393.JPG

“ARTUR, no queremos MÁS abortos. Queremos libertad en nuestros hospitales y defender la vida”.   Pel megàfon han admès: “Avui no som molts, però cridarem molt!” Efectivament eren un centenar de persones, però com podeu veure al vídeo…


… han cridat força:  “¡Que viva la vida!” i també… “¡Visca el pa, visca el vi, visca la mare que ens va parir!  Els cartells eren molt diversos: “No matarás”, “Respectem la vida”, “Deixeu-los néixer”, “Barcelona diu no a l’avortament”, “Pequeñines, sí gracias” i “El aborto es maltrato”. Del centenar d’assistents uns quants eren nens, ja que l’espectacle era de titelles. Però hi havia gent de totes les edats i, per entendre’ns, es respirava un aire d’església preconciliar.

foto (2).JPG

Quan els antiavortistes portaven ja una bona estona d’acte han arribat els col·lectius proavortistes, seguits de prop pels Mossos i amb una pancarta de lema clàssic: “Nosaltres parim, nosaltres decidim!”.

L1310419.JPG

De crits proavortistes també n’hi ha hagut molts: “Fora la inquisició del barri”, “Anem a cremar la conferència episcopal” i “Fora rosaris dels nostres ovaris”, entre d’altres.


En un moment determinat han llegit el manifest que explicava què els ha portat a contramanifestar-se: “Avui estem aquí perquè la plataforma Barcelona és vida ha convocat una concentració de rebuig a l’avortament. Novament l’església i l’entramat de propaganda de què disposa surt al carrer a coaccionar el dret de les dones a decidir sobre els nostres cossos. Nosaltres no els obliguem a que avortin (···) però representants vinculats a sectors de la dreta més extrema sí que es pensen amb el dret d’obligar les noies a ser mares quan no volem o no ho podem ser (···) segons una moral hereva de catolicisme ranci. (···) Nosaltres gaudim del nostra plaer, de la vida i decidim què volem fer amb nostres cossos. Aquesta gent imposa en nom de Déu embarassos forçats, imposa que es continuï vivint quan algú decideix que prefereix morir que viure indignament…”

Podeu sentir el manifest sencer al vídeo, i també de fons els crits dels proavortistes…

 

Els col·lectius proavortistes han marxat finalment en manifestació pel barri de la Sagrada Família, mentre com veure en el vídeo a l’acte Pro Vida cataven “Imagine…”

L1310424.JPG