Aniré recollint, en aquesta, entrada el posicionament que persones de certa rellevància fan públicament respecte el referèndum del Sí o No a la Independència previst per a l’1 d’octubre.

 

A FAVOR DEL REFERÈNDUM DE L’1 D’OCTUBRE

Eduard Punset,  jurista, escritor, economista, político y divulgador científico , escriu a Público: Carta al President de la Generalitat: quiero que me dejen votar: estoy completamente a favor de celebrar el referéndum del 1 de octubre, por el simple derecho democrático (el sustantivo es importante) que tenemos todos los ciudadanos de Catalunya a ejercer nuestro voto. Pura y simplemente: no pueden impedir el mío ni el de nadie: Quiero que me dejen votar.

Xavier Bru de Sala, poeta i dramaturg, a Nació Digital: “L’1 d’octubre votaré, només faltaria. I penso votar que “sí”. Ni cap mena de dubte ni cap altre remei. L’objectiu no és només ni exactament la independència, sinó deixar d’estar sota per estar al costat. Aquest és el propòsit que crec que compartim molts catalans i no tirarà endavant sense anar-hi i votar que sí.

Manel Delgado, antropòleg, a Vilaweb: ‘Es tornaran bojos, tindran espasmes i començaran a treure escuma per la boca’

Posicionament de l’Escoltisme i el Guiatge Català sobre el Referèndum d’Autodeterminació: Ens sentim interpel·lats per la convocatòria del referèndum que ha de tenir lloc el proper 1 d’octubre del 2017, li donem el màxim suport i ens mostrem disposats a cooperar amb les institucions del país per a fer-lo possible.

 

EN CONTRA DEL REFERÈNDUM DE L’1 D’OCTUBRE

Sergio Vila-Sanjuan, periodista de La Vanguardia, expressa a l’article En la via lenta: “Sembla doncs que toca posicionar-se. No aniré a votar l’1 d’octubre a una convocatòria que, segons la meva modesta opinió, manca de legalitat i de legitimitat, si és que s’acaba celebrant”.

Gregorio Morán, escriptor i articulista de La Vanguardia:  Los medios del Movimiento Nacional

Isabel Coixet, directora de cinema, a The Guardian via El Periódico: Coixet, a la premsa anglesa: “No soc feixista”

 

 

Podeu deixar als comentaris (o enviar-me a guillemcarbonell@hotmail.com) altres posicionaments, i els publicaré en aquest post, gràcies.