Coincidint amb les eleccions al govern d’Espanya tant la CNN com el diari Le Monde han dedicat amplis reportatges a parlar de la situació dels joves i del que la CNN arriba a qualificar com a “Spain’s Lost Generation”. En el reportatge de la CNN diversos joves com el de la foto explicaven les seves dificultats i el fet de plantejar-se sortir fora a treballar.

També el diari parisí Le Monde dedica avui tres pàgines a parla d’una “Génération Galère” que crec que es pot traduir per “precària” i per fer-ho ha vingut a Barcelona a parlar amb una colla d’amics que “han crescut en un país en plena expansió i avui en dia subsisteixen en plena fuetada de la crisi, una generació que dubta del futur”. La periodista Cécile Chambraud parla, entre d’altres, amb Susana Boada, infermera de Bellvitge que diu: “Tenim molts més màsters i idiomes que els nostres pares que eren obrers però anem pitjor que ells…” o amb Jaume Vergès que explica: “Encara no entenem prou bé el que ha passat en tres anys: la gent ha passat de comprar apartaments a una situació toalment deprimida”. Si no ho entenc malament, aquest jove treballa ara al Brasil.

Precisament ahir l’Albert Balanzà, periodista de l’ARA, m’explicava com en una conversa recent amb generacions més joves eren molts els que s’estaven plantejant emigrar temporalment com a sortida endavant de la crisi, cosa que la nostra generació mai s’havia plantejat. Jo de fet ja en conec uns quants que han fugit a provar sort.

No hi ha cap article relacionat.