Com que en aquesta època de Mass Conversation de la revetlla de Sant Joan tot ha quedat dit mentre passava, em limitaré a fixar-me en dues imatges que sociològicament tenen el seu què…

Sant Joan cua.jpg

La de dalt, la cua que es va repetir a última hora a les botigues de petards. És una estampa típica d’última hora de la tarda del dia 23 de juny. I absurda, perquè les mateixes botigues han estat gairebé buides els dies anteriors, o en tot cas amb poquíssimes cues. Ho he constatat a aquesta botiga del barri de Sant Antoni, a la parada de petards MC de Glòries i a la paradeta que hi ha just per sobre del Dir Sarrià, de Piscines i Esports. Sembla que la gent tingui ganes de fer cua!

Sant Joan metro.jpg

I aquesta altra, del metro de Barcelona obert tota la nit de la revetlla. Com ve succeint des de fa anys l’ús del metro va ser intensiu de matinada i a més cívic, molt cívic. Quan el servei és bo -com passa amb el Metro de Barcelona- la gent respon bé.

Al matí vaig agafar el tren cap a Sitges i en arribar a Castelldefels Platja hi havia tot de gent esperant, en direcció Barcelona. Eren quarts d’11 del matí i vaig sentir la parella del darrera comentar: -“Tots aquests no han dormit”. Per cert que a l’altra banda de la tanca de l’estació hi havia espelmes i flors en records dels que van morir atropellats pel tren ja fa quatre anys.