A la foto podeu veure en Charbs, sobrenom del cronista i il·lustrador Stéphane Charbonnier, actual director del Charlie Hebdo, el setmanari satíric francès la seu del qual va ser atacada i destruïda la matinada de l’1 al 2 de novembre amb un còctel molotov.

Centenars de persones s’han concentrat aquest matí davant l’Ajuntament de París per recolzar la feina del setmanari Charlie Hebdo, la seu del qual va ser atacada amb un còctel molotov la matinada de l’1 al 2 de novembre, després de públicar un número en què tractava de forma satírica la victòria dels islamistes a Tunísia. A la foto podeu veure en Charbs, com es fa dir el cronista i il·lustrador Stéphane Charbonnier que dirigeix actualment la publicació.


A l’acte hi han intervingut representants de sindicats i partits d’esquerra. Tots han insistit molt en la defensa de la llibertat d’expressió en front els fonamentalismes de qualsevol tipus, islamistes, cristians o polítics, amb referència directa a Marine Le pen, líder del FN de viatge pels Estats Units.


Una de les persones que ha rebut més aplaudiments ha estat la periodista Caroline Fourest (Aix en Provence, 1975), que ha estat especialment contundent contra el fanatisme i el racisme i ha reivindicat el dret a riure.

S’ha fet una crida als musulmans francesos a “deslliurar-se” del fonamentalisme. Amb ulls de català que passava per allà sobtava la molta insistència en la defensa d’un estat laic, repetien molt i molt les paraules “France laique”, “État laique”. I es notava una molt forta preocupació per la percepció d’un avenç fonamentalista que amb l’atac a la seu del setmanari satíric (tipus El Jueves) ha fet un salt qualitatiu. Per cert, he intentat trobar la revista als quioscos de París però estava esgotada.