Dissabte (12 de gener del 2013) vam fer la setzena Ateneuesfera, una tertúlia de bloguers sobre blogs i 2.0 en general, que fem cada trimestre des de fa 5 anys a l’Atenu Barcelonès. Aquesta ha estat la més concorreguda de totes i malgrat això el diàleg, el debat, la tertúlia va anar fluïnt sense necessitat de torns de paraules.

Vam parlar sobretot de…

– Blogs col·lectius (Funcionen? O la gent entén millor que un blog és personal? Anem cap a una època de creixement dels portals i blogs fets per equips de bloguers? Quins blogs col·lectius seguim?)

– L’ús dels continguts a Internet, si copiar és “robar” o aquesta paraula no s’adapta al concepte de la informació que trobem a la xarxa

– i de les diverses iniciatives que porten endavant participants de l’Ateneuesfera com en Dani Cortijo (la Barcelonasfera), en Marco Giralucci (escriu a l’Spaghetti BCN i participa en el col·lectiu Emma a Itàlia) o Victor Pàmies (que ja treballa en el seu tercer llibre de dites populars, sempre publicats amb crossfounding). O en Miquel Saumell que a més de publicar el seu blog edita el de l’Associació de Veïns de Sarrià.

En fi, es fa difícil resumir tot el que es va dir, el més important és l’esperit dels temps, el de gent que està aprofitant les eines d’edició i difusió fàcil que a tots ens dóna Internet per expressar-se i aprofundir en el tema que més l’apassiona, cadascú el seu. I és que si una cosa és l’Ateneuesfera és una trobada off-line, de gent que sempre està on-line i molt, molt transversal!

Llistat de participants