Tendències / Treballadors "freelance" de diferents disciplines comparteixen espai i coneixements al Centre Internacional de Negocis de Catalunya del 22@

Tendències / Treballadors "freelance" de diferents disciplines comparteixen espai i coneixements al Centre Internacional de Negocis de Catalunya del 22@

L’edifici que veieu està al 22@ i és la seu del Centre Internacional de Negocis de Catalunya. De fet l’estructura forma part de tot un complex d’oficines que ocupen mitja illa de cases. A les oficines “bessones” hi ha per exemple Torres Papel i el Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona. A mi tot el complex en si m’agrada, potser l’hauria fet més alt però està bé. És veritat d’altra banda que la foto està feta un diumenge a la tarda i al 22@ un festiu tens una sensació semblant a la que sents a qualsevol downtown nord-americà: tot està desert. A veure si hi torno un dia laborable. A la imatge de sota veureu en imatge panoràmica l’edifici més sencer i l’interessant contrast amb l’immoble de veïns que té al costat.

Jo no coneixia el Centre Internacional de Negocis de Catalunya (CINC) però a finals de desembre vaig rebre un mail d’Emma Olivero, que treballa al Departament de Comunicació de CINC. De fet era una nota de premsa en que explicaven que un dels seus objectius actuals és donar suport als joves emprenedors: “Som un espai de treball i trobada per a empreses i professionals” i un recolzament puntual o estable. Tenint en compte la que està caient, em va semblar interessant, sembla una iniciativa que va en la bona direcció, i li vaig enviar unes preguntes a l’Emma Olivero:

  Convida els lectors del blog a venir a Cinc: teniu actes previstos? 

Tots els lectors del blog estan convidats a assistir als actes organitzats a CINC. Els propers actes que es realitzaran al febrer són un curs sobre “Gestió del temps (9 i 11 de febrer!), un sobre networking a la industria farmacèutica i un de “Marketing i motivació personal”. A més, aquelles persones que estiguin interessades en l’espai coworking poden visitar les nostres instal·lacions i gaudir d’un mes gratuït d’espai de treball sense cap tipus de compromís.

 Cinc és una empresa privada, una entitat mig-pública o pública?

 CINC, Centre Internacional de Negocis de Catalunya, és una iniciativa privada localitzada al districte de la innovació, el  22@  Barcelona que es dedica al lloguer d’espais, assessora empresarial i organització d’events.

– Què més feu?

Recolem associacions de joves emprenedors. També, hem creat una “Coworking Area” pionera al districte 22@. Es tracta d’una filosofia laboral on freelance de diferents disciplines no només comparteixen un espai físic de treball, sinó que també coneixements i experiències”

Podeu seguir tot el que fan a través de xarxes socials, si en voleu saber més cliqueu aquí.

Tendències / Treballadors "freelance" de diferents disciplines comparteixen espai i coneixements al Centre Internacional de Negocis de Catalunya del 22@

Tendències / La Renfe i el Santander s’afegeixen a la campanya en solidaritat amb Haití ¿Màrketing hipòcrita o veritable gest solidari?

Fa uns dies que els altaveus de les estacions per on passen trens de Renfe no paren de repetir el missatge: “Per un Euro, compri un bitllet solidari amb Haití. Renfe hi afegirà el mateix valor que es recapti”.  A les pantalles de les màquines de bitllets també es promociona aquest missatge. És difícil de criticar qualsevol missatge que vagi adreçat a recaptar fons per Haití. Avui mateix el Banc de Santander publica una pàgina als diaris on reprodueix els números de compte de les diverses associacions on es poden fer ingressos per la mateixa causa: Aldeas infantiles, Cáritas, Intermón Oxfam… En el cas de la Renfe no puc deixar de dir que em costa creure la bona fe del missatge, potser és que estic massa escaldat del seu servei i penso que ho fan purament per rentar la seva imatge. M’agradaria saber quants diners han recaptat, potser ens en poden informar? En el cas del Santander 3/4 del mateix. És veritat que ells informen en lletra petita que estan col·laborant amb 1M€ i sufragant l’enviament de medicines i material mèdic a la zona”. Però vaja, m’encantaria que em corregíssiu i que em digueu que vaig molt errat perquè en aquests casos cal que tothom s’afegeixi a la solidaritat.

Tendències / Treballadors "freelance" de diferents disciplines comparteixen espai i coneixements al Centre Internacional de Negocis de Catalunya del 22@

Tendències / BNP Paribas ven una torre a la zona alta de Barcelona

En una d’aquelles zones on Barcelona no sembla Barcelona sinó algun poblet de muntanya, a la cruïlla dels carrers Císter i Quatre Camins de Sarrià-Sant Gervasi, BNP-Paribas ha posat a la venda la torre que veieu a la imatge.

Està just al davant de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna, a un pas del Cosmocaixa i del cafè 1907. No sé si esteu considerant canviar de domicili però  si ho esteu fent, tingueu-la en compte.

És una construcció a totxo vista i bastant quadrada però àmplia i molt ben situada, a tres minuts dels Ferrocarrils.


Tendències / Treballadors "freelance" de diferents disciplines comparteixen espai i coneixements al Centre Internacional de Negocis de Catalunya del 22@

Tendències / “Els petits encàrrecs”, una empresa que s’ofereix a ajudar-nos

 

Avui he rebut un mail de publicitat de l’empresa Els petits encàrrecs. En resum, s’ofereixen per arribar allà on nosaltres no arribem: anar a recollir la roba a la bugaderia, esperar a casa a que ens portin la nova rentadora, anar a fer gestions a correus. Home, doncs no és mala idea. Precisament fa dies que cauen unes gotetes de l’aixeta de la banyera de casa i ja em poso nerviós pensant que he de quedar a una hora laboral determinada amb el senyor que l’ha de venir a arreglar. A la gent d’Els petits encàrrecs no els conec de res, però amb un nom així els recordaré i si tenen tarifes raonables, potser algun dia els utilitzaré.

Societat / + sobre la protesta de Lear


Al post sobre la protesta dels treballadors de Lear he rebut un comentari del Jordi, l’empleat amb qui vaig parlar i que crec mereix ser resaltat en un post, diu en Jordi:

“Gràcies company, jo soc el treballador que t’ha parlat, em dic Jordi Prieto. Fa 43 dies que lluitem, primer per mantenir la feina i quan vam veure que la empresa tenia decidit marxar, per aconsseguir unes indemnitzacions dignes.
Quan has passat per allí els anims no estaven molt bé perquè les noticies que arribaven no eren molt bones. Nosaltres hem hagut de marxar, perquè l’últim tren que surt era a les 9 de la nit. Marxavem desmoralitzats, i un cop al tren ens han començat a trucar per dir-nos que el comité havia aconsseguit 50 dies per anys i un màxim de 42 mensualitats, que tal com anava tot, ens podem donar per satisfets. Lo pitjor serà a l’hora de buscar un altra feina, perquè la nostra era la major empresa que havia per la zona de l’Ebre, on deixaran d’arribar 16 milions d’euros l’any amb els salaris que deixarem de cobrar. Nosaltres potser ens hem sentit més, però hi ha moltes empreses que estan plegant per aquí. A sobre per lo que hem vist avuí, a TV3 hi ha una censura impresionant, una companya ha dit que Montilla no ha mogut un dit per nosaltres, mentres a Nissan i Seat va fer els viatges que van ser necessaris, i no ho han tret. Cada cop que critiquem a l’administració no ho treuen. Sort que avuí en dia tenim internet i no hi ha qui ens calli. Tots natros et donem les gràcies i si vols saber alguna cosa més, aquí ens tens”

(Gràcies a tu Jordi i molta sort, aquest blog el teniu a disposar!)

Tendències / Treballadors "freelance" de diferents disciplines comparteixen espai i coneixements al Centre Internacional de Negocis de Catalunya del 22@

Societat / Els treballadors de Lear es manifesten a Barcelona contra el tancament i per unes bones condicions d’acomiadament

Uns vint treballadors de Lear Roquetes s’han manifestat aquest  vespre davant la seu de la conselleria de Treball, al carrer Sepúlveda, per protestar contra el tancament de la planta i sobretot per pressionar per aconseguir les millors condicions d’acomiadament.


 

Els manifestants feien molt de soroll amb diversos instruments musicals, per cridar l’atenció dels representants de l’empresa que estaven reunits a l’interior de l’edifici. Quan jo feia les fotos que veieu se m’ha acostat un treballador que molt simpàtic m’han comentat que trobarem més imatges i informació a Facebook cercant “No al tancament de Lear Roquetes”. Les pancartes són ben explícites del que pensa tota aquesta gent, preocupats per la pèrdua de la seva feina.