Comencem un trimestre decisiu pel futur del país i fa la sensació que el president de Catalunya l’inicia molt sol, fins i tot ens atrevim a dir que injustament i inoportunament molt sol, en un moment en què el país necessitaria tot el contrari.

No només per la fortíssima crisi econòmica i de liquiditat sinó perquè, a més, estem davant d’una possibilitat segurament única de donar la veu al poble sobre si vol que Catalunya sigui un estat independent dins el marc europeu.

Artur Mas va afrontar el tema de cara després de la gran manifestació de l’11 de setembre del 2012, en part afegint-se a l’onada sobiranista, però d’una manera que altres polítics no haurien fet.

Des de barcelona.st creiem en l’honestedat de plantejaments del president de Catalunya. La seva aposta però no va rebre el suport que ell demanava a les eleccions. Potser per la por de molts votants a que les pressions el fessin fer marxa enrera.

I ara ens trobem de nou en un moment fonamental, decisiu per l’evolució del procés i pel futur del país. Tant és així que els contraris a la independència estan pressionant moltíssim -a fora de Catalunya però també des de dintre, i només cal veure les portades i el relat d’alguns diaris catalans- perquè no hi hagi consulta.

Estem en una cruïlla importantíssima i la fortalesa i coherència que fins ara ha mostrat Artur Mas mereixeria molt més consens i suport de la part de ciutadans que vol la consulta. Sinó pot passar que després, quan aquests catalans que volen la consulta ho mirin en perspectiva, es posin les mans la cap del que (no) van fer.