twits.jpg

Aquest cap de setmana corre per la xarxa el hashtag #Clotsenseporres, creat per diversos col·lectius del Clot per protestar contra la càrrega policial que va tenir lloc al Parc del Clot dissabte 3 de novembre (2012).

Segons llegeixo al comunicat de les entitats de Barraques’12 del Clot, “dissabte 3 de novembre va tenir lloc a la 4ª edició de Barraques al Parc del Clot un concert de Festa Major del Clot-Camp de l’Arpa, enguany emmarcat en la temàtica antifeixista. Hi participaven 10 entitats del barri: Castellers de Barcelona, A.E. Rudyard Kipling, Xino-Xano Esplai, Esplai Kasperle, Esplai S.C.V. el Clot, La Pinya – Coordinadora de Joves del Clot-Camp de l’Arpa, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Arran Clot Camp de l’Arpa, Diables del Clot i Xanqui Qui Pugui”.

Segueixo llegint: “El concert, com cada any va ser un èxit que va transcórrer amb total normalitat. Al voltant de les 3 es va acabar la música i les entitats organitzadores van començar a recollir mentre els assistents anaven marxant tranquil·lament. Però aquesta situació de normalitat es va trencar al voltant de les 4 quan van aparèixer 5 furgons antidisturbis amb els llums de les sirenes encesos al fossar del Parc del Clot. La policia va començar a desallotjar el parc a empentes, negant-se a parlar amb els organitzadors de l’acte i escalfant l’ambient fins que, en una de les empentes, van tirar un noi per les grades i la tensió va esclatar. Els policies van carregar amb duresa i indiscriminadament, tan contra els assistents al concert com contra alguns membres de la organització. La jornada va acabar amb la detenció d’un noi que havia anat al concert”.

El matí del diumenge 4 un grup de joves va denunciar la situació al Pregó de Festa Major, i el regidor Eduard Freixedes va justificar l’actuació policial dient que els joves no estaven complint els horaris i que hi havia gent tocant els bongos.

Podeu llegir el comunicat sencer de les entitats clicant aquí.

 

No hi ha cap article relacionat.