Sempre m’ha atret l’esperit nadalenc dels alemanys, i més ara que tinc la sensació que Catalunya fuig d’aquest esperit, a base de Bones Festes enlloc de Bon Nadal. M’agrada com els alemanys decoren les cases i els carrers. Per això, quan vaig veure que a TV3 i al 33 feien programes que no m’interessaven, la Nit de Nadal vaig tafanejar què feien al canal alemany ZDF i em vaig enganxar al programa especial que feien a base de nadales alemanyes.

Després van connectar amb una església d’algun poblet per retransmetre la Missa del Gall i la sorpresa va ser que l’oficiaven dues pastores protestants, a una d’elles la veieu a la foto.

Després vaig anar a missa del Gall a la parròquia de Sant ildefons, al carrer Madrazo de Barcelona, que sempre ha estat una de les de més esperit diguem-ne protestant, catòlico-protestant, i sobri de Barcelona. I vaig sentir enveja de la comunitat alemanya que havia vist per televisió. Ja podrien a Sant Ildefons, potser a partir de l’excel·lent col·lectiu Dones de l’Església, fer un pas endavant i forçar una mica la situació. Ni que fos que algunes dones copresidissin cerimònies amb capellans, al límit de la norma catòlica però sense saltar-se-la. Tocaria fer-ho ara.

No hi ha cap article relacionat.