CarlosNadal2.jpg

Foto del twitter @ghervera

Carlos Nadal (Barcelona, 1924-2010), periodista i pedagog, ha estat recordat pels seus companys i amic en un emotiu acte aquest vespre a la sala d’actes (‘Sala Oriol Bohigas’) de l’Ateneu Barcelonès. Hi han intervingut Jaime Arias, Lluís Permanyer, Josep Massot i Xavier Mas de Xaxàs, entre d’altres. Ha conduït l’acte Lluís Reales, vice-president primer de l’Ateneu.

Nadal, mestre de periodistes i gran expert en política internacional, va treballar a La Vanguardia més de cinc dècades. Des de 1976 publicava en aquest rotatiu la tribuna dominical “Week-end polític mundial”, referent del periodisme internacional. En els anys cinquanta va formar part d’una associació clandestina de periodistes democràtics conjuntament amb Josep Pernau, Huertas Clavería i Francisco González Ledesma, entre d’altres.

En aquell període va ser un actiu tertulià a l’Ateneu, on va coincidir amb Josep Maria de Sagarra, Soler de Sojo i Carles Fages de Climent. Autor de diversos llibres de literatura, després de la seva mort (28 de gener de 2010), la família va trobar una abundosa obra literària en prosa i en vers de gran qualitat.

(Podeu mirar un text de Guillermo Hervera, autor de la foto, clicant aquí)