Poblenou Monocle Forecast

La revista anglesa “Monocle” ha estrenat un anuari (“Forecast“) que parla de les tendències per al 2015. Dedica un capítol al barri del Poblenou de Barcelona: “Té tots els elements urbans necessaris: ben connectat, espais verds, pisos i propietats interessaaja que donen per fet que allà on no arriba la generació “perduda” hi arriben els que marquen tendència.nts i fins i tot platja metropolitana. I tot de negocis mitjans que s’hi han traslladat”. I parla amb diversos residents, gent que s’hi ha traslladat i han obert petites empreses recentment. Resumeixen l’esperit de l’article -signat per Liam Aldous- amb aquest titolet: “A burst of creative energy has added layer to the industrial bedrock, fuelling momentum for change”.

L’article s’atreveix amb el tema de la independència i diu que als estrangers que s’han instal·lat recentment al barri no els fa por: “L’actitud predominant és que la vida continua”. O com diuen ells: “life-must-go-attitude”.

I per cert, sobta -o no- la primera frase: “One generation’s loss is another’s gain as the rejuvenation of industrial Poblenou gathers pace”. Vaja que donen per fet que allà on no arriba la generació “perduda” hi arriben els que marquen tendència.