L1320098.JPG

El que diferencia la Cursa de Bombers d’altres curses que es fan a Barcelona és la contundent taca de color uniforme amb què omple els carrers. Només uns pocs despistats o descuidats no porten la samarreta oficial, que cada anys canvia de color i que enguany ha estat lila…

L1320090.JPG

Vint-i-quatre-mil persones (o 25.000, segons les versions) han participat en la seva catorzena edició…


Amb la que està caient -i a sobre el matí següent a la derrota del Barça davant del Madrid- posa la pell de gallina veure passar tanta gent diferent amb un mateix objectiu i vestits d’un mateix color.


(Per cert, ha estat la primera vegada que he vist veïns mirant una cursa des d’una finestra de l’edifici de luxe del Zara de Passeig de Gràcia! Semblava que no hi visqués ningú o que qui ho fes visqués d’esquena a la ciutat tot i viure en un lloc privilegiat de la capital catalana!)


El lila, sempre una mica contestatari, contrastava aquest matí positivament amb les línies clàssiques, utilitaristes i elegants dels molt ben construïts edificis de l’Eixample…

L1320092.JPG

Aquí veieu corredors al seu pas davant la pastisseria Farga de la Gran Via…

L1320084.JPG

I ep! Aquí teniu el corredor que ha passat primer pel punt de control del quilòmetre 5, com veieu ha fet 5 km en 14 minuts 25 segons. Portava molta diferència amb el grup que el seguia, així que suposo que aquest deu ser el guanyador, el marroquí Ayad Lamdassen. Sinó agraïré que algú em corregeixi.