CanPiella.jpg

Membres i simpatitzants de l’Associació per la conservació de la masia Can Piella (Montcada i Reixac) han acampat durant tot el cap de setmana en protesta pel desallotjament cautelar de la masia dictat per l’Audiència Judicial de Cerdanyola del Vallès i que obliga la gent que l’ha recuperat a abandonar-la  a partir del proper 15 d’octubre.


 “Aquesta mesura pretén posar fi a l’ús social de la terra, que durant 3 anys hi han dut a terme veïns i veïnes”, m’expliquen. “La masia, tot i ser patrimoni històric i cultural català, estava en estat ruïnós, després de més de 10 anys d’abandonament. Això evidencia la falta de projectes d’ús per part de la propietat (Malca2 S.A., una societat del Grup immobiliari Alcaraz amb seu a Montcada i Reixac), aparentment poc interessada en la conservació de l’immoble”.

Un grup de persones dels pobles del voltant porten més de 3 anys donant un ús social a aquest espai “que semblava ja condemnat a mort”. La nombrosa assistència a les activitats, així com la participació de veïns de La Llagosta, Montcada, Mollet del Vallès i altres en el conreu col·lectiu de la terra i les tasques de rehabilitació, “han evidenciat la necessitat d’un ús social de l’espai en un context de crisi com l’actual”.

La població més propera – La Llagosta – és, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, el quart municipi amb menor Renda Familiar Disponible Bruta de Catalunya. Des de l’associciació s’indica que “malgrat el paper social que pot jugar la masia, l’Audiència n’ha dictat el desallotjament cautelar en el termini de 10 dies, al·legant el dret d’ús de la finca per part de la propietat. Tanmateix, aquesta ha estat absent i mai ha volgut dialogar amb aquells que sí que en feien ús”.

No hi ha cap article relacionat.