Benedicció d'animals Sant Antoni AbatHo deia el programa de la festa major de Sant Antoni: “A les 12 del migdia, benedicció dels animals de companyia davant l’Escola Pia Sant Antoni”. Més que al davant és just a dintre, a la sala per on s’accedeix al temple de l’escola. Quan he arribat, l’escolapi de la imatge estava beneïnt un gosset que bonament aixecava el cap mentre el capellà el remullava tot invocant: “Que Déu beneeixi aquest gos…”Benedicció animals Sant Antoni Abat 2016

Cal tenir present que l’Escola Pia de Sant Antoni va complir 200 anys l’any 2015! Es va fundar el 22 de novembre del 1815 i sempre ha complert una intensa tasca social, en estar situada a cavall entre el popular barri de Sant Antoni i el necessitat barri del Raval. Els alumnes procedeixen avui en dia d’un i altre barri. I de fet van ser els escolapis els que van portar la festa dels Tres Tombs al barri, cap al 1825.

(L’edifici a mi m’és familiar, perquè als 17 anys pujava alguna vegada les seves escales fins una de les plantes elevades per ajudar a redactar la revisteta que aleshores fèiem els alumnes dels Escolapis (jo anava a Balmes primer i a Diputació després): l’Alaguait Can Culapi!)