photo (91).JPG

“Legalitzeu l’skating a llocs públics”, “no som criminals”, “Skate a Barcelona és un crim” o “Patinar és un esport, no un delicte” són alguns dels eslògans que avui presidien la plaça dels Àngels coincidint amb el segon dia del X Games Barcelona 2013.


Els patinadors locals han volgut aprofitar la ressonància de l’esdeveniment -retransmès als Estats Units per la ESPN- per posar sobre la taula una problemàtica que fa temps que dura, la incomoditat que representen per a unes institucions que no saben exactament què fer amb aquest fenomen, com regular-ho.

photo (88).JPG

Els skaters es reivindiquen com a esport de llocs públics i oberts, i no com a delicte o com a reducte de pistes tancades.

photo (89).JPG

Sovint es veuen escenes bastant patètiques de guàrdia urbana demanant documentació als skaters davant del Macba.

photo (93).JPG

És veritat que més d’un hem pensat aquests dies de promoció dels XGames en la incongruència d’unes institucions que d’una banda promuen i recolzen l’esdeveniment (i ben fet que fan) i de l’altre no saben què fer amb el fenomen urbà i intrínsecament underground, que ha de consolidar el seu espai a la ciutat. Espai de convivència amb tothom, és clar.

photo (94).JPG