Amb l’allau de forns de pa de tot tipus dels últims anys costa trobar un forn que vulguis que sigui el teu forn. Molta gent va canviant, segons per on passa. Jo -que de petit venerava l’aleshores difícilment igualable fenomen del forn Roura del carrer Calaf, al barri de Galvany- finalment m’he fet meu un que vaig trobar fa 10 anys al carrer Sepúlveda, entre Muntaner i Casanova. Al barri de Sant Antoni, a la vora del forn Mistral. És el Forn Sepúlveda i si m’agrada és perquè ofereix pastes bones a preus raonables. Un croissant de xocolata? 1.20 euros. Un pa de motlle mitjà, 1.20. Etcètera. És un forn com els d’abans de Barcelona. No de poble, però sí de ciutat. Amb tres torns de forn. Però ai, divendres em van dir que els propietaris actuals (que van comprar el forn fa trenta-i-tants anys) es jubilen. Ningú m’ha sabut dir si es un forn centenari, però en tot cas els avis del barri confirmen que ja existia abans de la guerra. En tot cas, bona jubilació a la fornera, la Senyora Teresa.

I felicitats per la iniciativa i molta sort als forners que en prenen el relleu, que com veureu als comentaris ho fan amb moltes ganes i esperit de forners emprenedors.

Articles relacionats:

  1. El forn Cal Mingo del Poblenou