La recent estrenada emissora Som Ràdio (Barcelona 94.2FM) va emetre en directe durant l’11 de setembre des del seu estand de la fira d’entitats del passeig Lluís Companys. Com dèiem fa uns dies a la columna del xafarder, l’emissora es va inaugurar oficialment el 9 de setembre. És una emissora independentista i això es nota als dos segons d’escoltar els seus programes i tertúlies. Pel que he llegit ha estat impulsada per un (o varis?) empresari del Cercle Català de Negocis.

A mi la veritat és que els mitjans “evangelitzadors” de qualsevol ideologia em saturen, siguin de la creença que siguin. Però d’altra banda està clar que una emissora com Som Ràdio arriba en un moment oportú i jo la tindré present en el meu zàpping diari per la FM de Barcelona.

No sé si vau llegir l’article que Fernando Trias de Bes va publicar fa una setmana al suplement Dinero de La Vanguardia (“De la televisión analógica a la televisión ideológica”), ell parlava de la televisió però és un concepte clarament aplicable a la ràdio. Explicava com estan apareixent emissores de televisió no només ideologitzades sinó que presumeixen de la seva ideologia (el cas més clar és Intereconomia, que presumeix de ser de dretes). Són mitjans que amb molt pocs recursos aconsegueixen grans audiències, en alguns casos comparables a programes que requereixen de grans pressupostos. El seu tàrget és gent convençuda que busca reforçar ideologia. Un concepte que d’altra banda les esglésies evangèliques nord-americanes apliquen des de fa la tira, oi?

No hi ha cap article relacionat.